Vitsås - grundrecept

Denna vita grundsås kan smaksättas med olika ingredienser och på så sätt bli olika varianter av pastasåser och andra såser.

4 portioner
Ingredienser
7 dl mjölk
4 msk vetemjöl
50 g margarin (= 1/2 dl flytande margarin)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillagning
  1. Vispa ut vetemjölet i ca 2 dl av mjölken till en klimpfri redning i en skål. 
  2. Smält margarinet i en kastrull och koka upp tillsammans med resten av mjölken. (Används flytande margarin kan det värmas direkt med mjölken och behöver inte smältas först.)
  3. Rör ner vetemjölsredningen i kastrullen. Koka på svag värme ca 4-5 minuter.
  4. Rör om hela tiden så att såsen inte bränner fast i botten, smaka av med salt och peppar
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)