Vitlökskycklingfilé
4 portioner
Ingredienser
4 port bandspagetti
4 st kycklingfiléer
matfett
150 g färska champinjoner
1 purjolök
1 hönsbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
100 Cantadou vitlöksost
salt och peppar
ev hackad persilja
Tillagning
- Skär kycklingen i strimlor och stek den i stekpanna
- Skölj och skiva champinjoner och purjolök
- Lägg över köttet i en gryta eller kastrull
- Fräs därefter champinjoner och purjolök i lite matfett
- Vispa samman mjöl och vatten och häll i det i grytan tillsammans med champinjonerna och purjolöken
- Rör om och låt allt koka upp.
- Tillsätt grädde, ost, salt och peppar. Låt småputtra några minuter.
- Strö ev över persilja
- Servera med bandspagetti