Pasta och skinksås
4 portioner
Ingredienser
ca 500-600 g pasta
1 sats vit grundsås (se grundrecept)
200 g rökt skinnka
3 dl grönsaksblandning (tex ärtor, majs, paprika)
1 dl chilisås
1 1/2 dl riven ost
ca 1 tsk basilika
salt och peppar
Tillagning
- Börja med att koka pastan enligt anvisningar på paketet
- Gör sedan den vita grundsåsen under tiden pastan kokar
- Skär skinkan i små tärningar och blanda dessa i den färdiga såsen tillsammans med chilisås och grönsaker och låt allt bli riktigt varmt
- Smaksätt med basilika och salt och peppar
- Tillsätt slutligen den rivna osten och låt den smälta ner i såsen. Rör om
- Låt inte såsen koka efter det att osten blandats i, osten blir då seg
- Servera till pastan
1 port:
3640 kJ 57 energi% kolhydrat 24 energi% fett 19 energi% protein
(870 kcal) (123 g) (23 g) (41 g)