Ost- och skinkpaj
2 portioner
Ingredienser
1½ dl vetemjöl
50 g kallt margarin
1½ msk vatten
50 g rökt skinka eller kassler
3 cm purjolök
1 ägg
1 dl mjölk
1½ dl riven ost
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°
- Mät upp mjölet i en skål.
- Smula margarinet i mjölet med fingertopparna.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form på botten och kanter.
- Nagga degen med en gaffel.
- Grädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen.
- Skär köttet i tärningar och purjolöken i tunna skivor.
- Vispa ihop ägg, mjölk och peppar.
- Lägg ost, kött och purjolök i formen.
- Häll över äggsmeten.
- Grädda pajen tills smeten stelnat och fått sin fina färg, ca 15 min.