Kyckling cch avokadofyllda enchilladas
4 portioner
Ingredienser
4 kycklingfiléer eller 1 grillad kyckling
grillkrydda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor, ev i olika färger
2 msk olja
1 tsk smpiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 avokado
1 lime
8 tortillabröd
1 burk (ca 400 g) tomatsalsa
2 dl gräddfil
2 dl riven ost
Tillagning
- Ev strimla och stek kycklingen och krydda med grillkrydda
- Skiva lök och vitlök och tärna paprikorna. Fräs allt i en stekpanna
- Ta upp kycklingen och lägg på ett fat. Krydda med spiskummin, chilipulver, salt och kajennpeppar
- Skala och tärna avokadon och vänd ner allt i pannan
- Pressa över limesaften.
- Fördela allt i tortillabröden, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord form
- Blanda salsa och gräddfil och häll över tortillabröden
- Strö över osten och gratinera mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 min