Krämiga räkor med spenat

4 portioner
Ingredienser
4 portioner ris
500 g räkor
1 röd chili
1 msk smör
1 msk hummerfond
1-2 msk messmör
2 dl grädde
saften av 1/2 citron
5 dl färska spenatblad eller 100 g tinade spenatblad
1/2 dl hackad dill
1 liten tunt skuren lök
salt och peppar
Tillagning
  1. Starta riskokningen
  2. Skala räkorna. 
  3. Skär chilin i tunna strimlor. Skrapa bort kärnorna
  4. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs chilin lite lätt
  5. Tillsätt hummerfonden. Låt koka någon minut och pressa ner citronsaften 
  6. Vänd varsamt ner räkorna och resten av ingredienserna och koka upp
  7. Smaksätt med salt och peppar
  8. Servera riset till 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)