Korvgryta

2 portioner
Ingredienser
5 st medelstora potatisar
2 st medelstor morot
2½ dl vatten
½ buljongtärning 
1 krm salt
200 g falukorv
½ purjolök (ca 15 cm) 
2 msk tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
1/4 paprika 
Tillagning 
  1. Skala potatis eller morot. Skär i skivor eller bitar. 
  2. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning och salt. 
  3. Lägg i potatis morot. Låt koka på svag värme i 10 min. 
  4. Dra av skinnet på korven och skär den i tärningar eller skivor. 
  5. Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.
  6. Lägg i korv, purjolök och tomatketchup eller tomatpuré i kastrullen. 
  7. Koka på svag värme ytterligare ca 10 min. Rotfrukterna ska vara nätt och jämnt mjuka. Kontrollera med en provsticka. 
  8. Skölj och strimla paprikan och strö den över grytan. 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)