Korvgryta
2 portioner
Ingredienser
5 st medelstora potatisar
2 st medelstor morot
2½ dl vatten
½ buljongtärning
1 krm salt
200 g falukorv
½ purjolök (ca 15 cm)
2 msk tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
1/4 paprika
Tillagning
- Skala potatis eller morot. Skär i skivor eller bitar.
- Koka upp vatten tillsammans med buljongtärning och salt.
- Lägg i potatis morot. Låt koka på svag värme i 10 min.
- Dra av skinnet på korven och skär den i tärningar eller skivor.
- Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.
- Lägg i korv, purjolök och tomatketchup eller tomatpuré i kastrullen.
- Koka på svag värme ytterligare ca 10 min. Rotfrukterna ska vara nätt och jämnt mjuka. Kontrollera med en provsticka.
- Skölj och strimla paprikan och strö den över grytan.