Indiska köttfärsspett

2 portioner 
Ingredienser 
1 sats köttfärs (finns under grundrecept)
1 krm curry
2 krm riven ingefära eller 1 krm malen
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
2½-3 dl ris eller 2 portioner nudlar
Tillagning
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka riset enligt paketets hänvisningar.
  3. Tillaga färsen enligt grundreceptet, som finns under fliken grundrecept.
  4. Blanda curry, ingefära och den pressade vitlöksklyftan i färsen. 
  5. Fukta händerna och forma färsen till avlånga "köttbullar".
  6. Trä på dem på grillspett och lägg dem på ett ungssäkert fat. 
  7. Pensla med olja. 
  8. Ungsstek spetten i övre delen av ugnen ca 12 min. 
  9. Kontrollera med en provsticka att spetten är klara.
  10. Köttsaften som tränger ut ska vara klar och inte röd.  
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)