Hamburgare

2 portioner
Ingredienser
150 g nötfärs
2 krm salt
½ krm peppar
1 msk vatten
1 msk matfett
Tillagning
  1. Arbeta ihop färs, salt, peppar och vatten i en skål.
  2. Skölj ett skärbräde och och fukta händerna så fäster inte färsen vid så lätt. 
  3. Forma hamburgarna och lägg dem på skärbrädet.
  4. Värm matfettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt.
  5. Bryn hamburgarna 2-3 min på varje sida.
  6. Sänk värmen och låt hamburgarna eftersteka tills de är genomstekta, ca 2 min.
  7. Välj tillbehör och gör i ordning detta. 
  8. Värm eller rosta brödet.
  9. Lägg varje hamburgare med tillbehör i ett delat hamburgebröd eller mellan två skivor vitt formbröd. 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)