Fisk med rotslantar

4 portioner
Ingredienser
2 morötter 
2 palsternackor
2 dm purjolök
3 + 2 msk smör
1/2 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond på flaska
1 citron
600 g gös, sej eller annan icke rödlistad vit fisk
2 dl cornflakes
salt
peppar
Tillagning
  1. Skala morötterna och palsternackorna. Skär i 0,5 cm tjocka bitar.
  2.  Ansa purjon och skölj den ren från jord. Skiva tunt. 
  3. Smält 3 msk av smöret i 3 dl vatten i en stor kastrull tillsammans med fonden/den halva buljongtärningen och saften från citronen. 
  4. Salta och peppra fiskfiléerna. 
  5. Lägg cornflakesen i en plastpåse. Damma på dem lite lagom så att de blir till stora smulor. Lägg på en stor tallrik och vänd fiskfiléerna däri. 
  6. Hetta upp de 2 sista matskedarna av smöret i en stekpanna och stek fiskfiléerna ett par minuter på varje sida. 
  7. Lägg de skivade morötterna och palsternackorna plus purjon i det kokande smörvattnet.
  8. Vänd runt några varv under 1 minut och dra av värmen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Servera till fisken. 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)