Fisk med rotslantar
4 portioner
Ingredienser
2 morötter
2 palsternackor
2 dm purjolök
3 + 2 msk smör
1/2 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond på flaska
1 citron
600 g gös, sej eller annan icke rödlistad vit fisk
2 dl cornflakes
salt
peppar
Tillagning
- Skala morötterna och palsternackorna. Skär i 0,5 cm tjocka bitar.
- Ansa purjon och skölj den ren från jord. Skiva tunt.
- Smält 3 msk av smöret i 3 dl vatten i en stor kastrull tillsammans med fonden/den halva buljongtärningen och saften från citronen.
- Salta och peppra fiskfiléerna.
- Lägg cornflakesen i en plastpåse. Damma på dem lite lagom så att de blir till stora smulor. Lägg på en stor tallrik och vänd fiskfiléerna däri.
- Hetta upp de 2 sista matskedarna av smöret i en stekpanna och stek fiskfiléerna ett par minuter på varje sida.
- Lägg de skivade morötterna och palsternackorna plus purjon i det kokande smörvattnet.
- Vänd runt några varv under 1 minut och dra av värmen. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Servera till fisken.