Currykassler
4 portioner
Ingredienser
5-6 dl ris
ca 300 g kassler eller rökt skinka
2 gula lökar
1 dl chilisås
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
1 msk vetemjöl
1 msk vegetabilisk olja
2 tsk curry
salt
Om man vill: 1 dl kokosflingor och 1 dl russin
Tillagning
- Koka riset enligt paketets anvisningar
- Skala och hacka löken
- Fräs den mjuk i oljan tillsammans med curry (och ev. kokosflingor) i en gryta.
- Tillsätt chilisås och vatten. Låt koka i ett par minuter
- Skär kasslern i tärningar och blanda ner (ev. med russin) i grytan. Låt allt puttra ca 5-10 min
- Smaka av med salt och eventuellt mer curry.
1 portion:
3180 kJ 55 energi% kolhydrat 30 energi% fett 15 energi% protein
(760 kcal) (104 g) (26 g) (28 g)